House Reduction / Studio Bright

first_img Australia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/218911/house-reduction-make-architecture-studio Clipboard Area:  215 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Peter Bennetts Text description provided by the architects. This is our first house reduction. Located in a dense, inner urban area, the efficient planning of this house has meant that there was an actual reduction in its internal footprint. As an alternative to the large ‘box on back’ extension, this project looks at how smaller spaces and multifunctional rooms can provide a large family with the space they need. We see the move towards smaller, more flexible houses as an essential response to conserve resources and reduce carbon footprints.Save this picture!© Peter BennettsExternal screens are used to provide flexibility and to allow the living space to expand and contract. The screens also protect the house from the busy road at the rear of the property and can be pulled across to shade the house in summer. Built in daybeds and joinery maximise the efficiency of the house and provide wonderful places to sit and enjoy the sun.Save this picture!diagram 01Project gallerySee allShow lessUpdate: WOHA’s ‘Breathing Architecture’ ExhibitionArticles’Grenade’ Inflatable Pavilion Proposal / SITBON ArchitectesArticles Share 2011 “COPY” “COPY” Save this picture!© Peter Bennetts+ 19 Share ArchDaily CopyHouses•Australia Architects: Studio Bright Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/218911/house-reduction-make-architecture-studio Clipboard Year:  House Reduction / Studio Bright Projects Photographs House Reduction / Studio BrightSave this projectSaveHouse Reduction / Studio Bright Houses CopyAbout this officeStudio BrightOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesAustraliaPublished on March 22, 2012Cite: “House Reduction / Studio Bright” 22 Mar 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardBedsFlorenseBed – UpholsteredSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassMetal PanelsTrimoMetal Panel Finishes – ArtMeSkylightsLAMILUXRooflight F100 CircularWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in TransportationSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement-Bonded Particle Board – Viroc NatureMetal PanelsRHEINZINKSeam Systems – Flatlock TilesSofasMenuDining Bench – EaveTablesArtisanCoffee Table – BloopMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?住宅减造 / Studio Bright是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

New Urban Village Proposal / Zotov & Co

first_img New Zealand “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/370937/new-urban-village-proposal-zotov-and-co Clipboard CopyAbout this officeZotov & CoOfficeFollow#TagsProjectsUnbuilt ProjectUrbanismUrban DesignResidential ArchitectureHousingChristchurchHousingUrban DesignResidentialNew ZealandPublished on May 12, 2013Cite: Alison Furuto. “New Urban Village Proposal / Zotov & Co” 12 May 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ EffectPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceBricksEndicottBrick Facade at the Bruce Nesbitt African American Cultural CenterBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenRailing / BalustradesSolarluxBalcony Glazing – SL 60eUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexDoorsLinvisibileLinvisibile Products in Palazzo VolpiChairshorgenglarusUpholstered Chair – diva 5-154Wall / Ceiling LightsHE WilliamsLED Downlight – 4DR RoundMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream New Urban Village Proposal / Zotov & Co ArchDaily Save this picture!Courtesy of Zotov & CoWritten by Alison Furuto Share Projects “COPY” Urban Design ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/370937/new-urban-village-proposal-zotov-and-co Clipboard CopyAlmost demolished after the earthquake in 2011, Christchurch center was required a renovation. The challenge for architects Zotov & Co was to recall a livable city center. After asking the question of what is needed to be happy, the architects chose nature and communication as the foundation of their concept. The center for the quarter an island covered, dense forest which concentrates all social activity. More images and architects’ description after the break.Save this picture!Courtesy of Zotov & CoOne of its quarters closed to the historical part was rendered for showcase living block, which consists as minimum of 50 units. The block should become an attractive alternative to dwellings in suburb area and reflect also qualitative urban environment with all its arrangements. The top of the island is designed as the lawn area, the scene of action, the Greek “agora” or “maera” of Maori tribe. The roof of the townhouses – are slopes – are private gardens of residents.The river is natural barrier between private and public. Save this picture!Courtesy of Zotov & CoAnother project idea is cyclicism. Excess consumption of foods that are grown by residents comes into vegetable and flower shops located on the ground floor and are orientated on surrounding streets quarter. Rainwater, falling into the river, is headed to the apartments for economical use. Walls of the quarter are built from soil, which is dug for foundation, and in hundred years are able to become again a natural landscape. Architects: Zotov & CoLocation: Christchurch, New ZealandOwner Chief Architect: Viktor ZotovProject Leader: Olena GrankinaTeam: Anastasia Ponomareva, Yuriy Larionov, Albert Parfenov, Oleg Selivanov, Iryna TsibaArchitect Collaborator: Grisha ZotovStructural Consultant: Gregorij Meleshko, Walt + Galmarini AGExpert: Artem Novikov, Consulting company ‘Dialog-Classic’Area: 8,100 sq.mYear: 2013 Project gallerySee allShow lessThrough the Lens: Why High-Rises Need A HeroArticlesNext Landmark 2013 CompetitionEvent Share New Urban Village Proposal / Zotov & CoSave this projectSaveNew Urban Village Proposal / Zotov & Colast_img read more