Vila N / SYAA

first_imgSave this picture!© Andrei Margulescu+ 33 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/35966/vila-n-syaa Clipboard “COPY” Projects ArchDaily CopyAbout this officeSYAAOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasBucharestHouses3D ModelingRomaniaPublished on September 24, 2009Cite: “Vila N / SYAA” 24 Sep 2009. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorDining tablesB&B ItaliaDining Table – BullSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Atrium Longlight / RidgelightLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsConcreteKrytonSmart ConcreteCompositesPure + FreeFormTechnical Guide – Creating a Seamless Interior and Exterior Material TransitionEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusDoorsGorter HatchesFloor Door – Fire RatedWire MeshCarl Stahl DecorCableGreen Wall System – FAÇADESCAPE™More products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?N 别墅 / SYAA是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Romania Photographs Vila N / SYAA CopyHouses•Bucharest, Romania Year:  Area:  600 m² Year Completion year of this architecture project Houses “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/35966/vila-n-syaa Clipboard Vila N / SYAASave this projectSaveVila N / SYAA 2008 Photographs:  Andrei MargulescuText description provided by the architects. Vila “N” occupies a plot of 350 sqm (aprox 12x30m) in a central but de-structured area of Bucharest. The building retreats from the street to make place for an entrance courtyard and the underground parking. The small hill covering the garage dominates this courtyard and becomes in the same time landscape and garden. Save this picture!© Andrei MargulescuThe cubic shape of the building has two blind walls and two sober facades that protect a loggia, an exterior terrace and the richness of the interior space developed around the central atrium. Save this picture!© Andrei MargulescuStairs and bridges border this core and create the opportunity for various horizontal and vertical visual relations. There exists a “public” route leading to the office room on the ground floor and a “private” route linking the living room with the rooms upstairs, without intersecting each other. The light is captured in this atrium as in a kaleidoscope giving life to the house and an always different mix of light, shade and colour.Save this picture!© Andrei MargulescuProject gallerySee allShow lessEvolver / Alice StudioArticlesHometta: A Home Plan CompanyArticles Share Architects: SYAA Area Area of this architecture projectlast_img read more