Five Corners House / Snow AIDe

first_img Houses Year:  Projects South Korea 2020 Photographs:  Jaeyoun Kim Manufacturers Brands with products used in this architecture project Five Corners House / Snow AIDe Products used in this ProjectRenders / 3D AnimationEnscape3D Real-Time Rendering SoftwareArchitect In Charge:Hohyun Park, Hyunjoo Kim, Sunggon ChoDesign Team:Hyunwoo Park, Sungwoong YoonConsultants:ileap constructionCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Jaeyoun KimBackground – The site is an old town in the northeast of Seoul. This town faces The Jungnang river on the west side and the Yongma mountain on the east side. Although the beautiful natural environment, the area was outdated in the last 30 years. The client, who spent his youth in this town, wanted to build a new building for his old parents. When I visited the site for the first time, the existing small building looked like a withdrawn child surrounded by tall buildings. The client told me his idea about retail space, rental houses, and a small house for his parents on the top floor.Save this picture!© Jaeyoun KimSave this picture!Third and Fourth Floor PlanSave this picture!© Jaeyoun KimSite & Mass – The rectangular shape site is only open to the Neungdong road on the west side. All the other side are adjoining with other buildings. Viewing and natural lighting are limited solely to the west. Therefore, every residential unit needs to see the west side. If all the residential units line up on the site’s longitudinal axis, they have to see the church’s wall, which is right next. The residential units need to be shifted as a step shape to share the natural light and view of the Neungdong road. Save this picture!© Jaeyoun KimThe next question is how to solve the parking space. Because of the narrow width of the site, underground parking is not efficient. So, the parking space is planed on the ground level. The building’s primary form is derived from placing residential units and parking spaces on the ground level.Save this picture!© Jaeyoun KimProgram & Plan – The client wanted to have a small café space on the ground level, commercial space on the underground and 2nd level, residential units for rent on the 3rd and 4th level, and the house for his parents on the 5th level. However, the limitation of parking space decides the size of the whole building. We determined the final program by reducing the number of residential units and removing the underground based on the maximum parking number.Save this picture!© Jaeyoun KimAfter setting the program, the size, and the basic shape, we started to design the house on the 5th floor. Since the client wanted to make a house with a garden, We placed the garden on the southeast corner, where we can see the scenery of the Mountain. The wooden decks connect the garden to the living room on two sides by folding doors. There are the kitchen and dining on the back of the living area. Behind the dining area, the stair connects to the attic. The attic space is for the family who visits to see their parents. Since the attic’s height is low, we put the glass wall on the living room’s side to avoid stuffy space and get the sunlight. The master zone is on the west side end to see the city view. Save this picture!© Jaeyoun KimSave this picture!Cross SectionSave this picture!© Jaeyoun KimDesign & Material – The steps shape has five corners, and the corner windows show a different life. The inverted triangle windows, which connect to the corner windows, are the result of balancing between viewing and hiding. The west elevation, which is seen from the road, could be massively looking. So, adding diagonal patterns of brick tiles and metal c channels creates tension on the façade. The diagonal pattern and the roofline make the dynamic window shape in the master room. Save this picture!© Jaeyoun KimProject gallerySee allShow lessFineman & Krassen Headquarters / JYA-RCHITECTSSelected ProjectsGrand Avenue Park Bridge / LMN ArchitectsSelected Projects Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/949384/five-corners-house-snow-aide Clipboard “COPY”center_img Area:  696 m² Year Completion year of this architecture project Manufacturers: AutoDesk, Enscape, DADA brick, Noroo paint, Pos-Zinc, Rhino, Vitna Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Architects: Snow AIDe Area Area of this architecture project CopyAbout this officeSnow AIDeOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBuildingsResidentialSeoulOn FacebookSouth KoreaPublished on October 14, 2020Cite: “Five Corners House / Snow AIDe” 14 Oct 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses, Residential•South Korea ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/949384/five-corners-house-snow-aide Clipboard Five Corners House / Snow AIDeSave this projectSaveFive Corners House / Snow AIDeSave this picture!© Jaeyoun Kim+ 29Curated by Hana Abdel Share Photographslast_img read more

Collegium Proposes To Make Additional Judge Manish Choudhury Of Gauhati HC, Permanent [Read Resolution]

first_imgNews UpdatesCollegium Proposes To Make Additional Judge Manish Choudhury Of Gauhati HC, Permanent [Read Resolution] LIVELAW NEWS NETWORK17 Oct 2020 12:57 AMShare This – xThe Supreme Court Collegium has proposed to appoint Justice Manish Choudhury, Additional Judge of Gauhati High Court, as a Permanent Judge of that High Court. Justice Choudhury enrolled with the Bar Council of Assam in 1999 after obtaining his LL.B. Degree from the Gauhati University. He practiced mainly in the Principal Seat as well as in the Aizawl Bench, Itanagar Bench and Kohima…Your free access to Live Law has expiredTo read the article, get a premium account.Your Subscription Supports Independent JournalismSubscription starts from ₹ 599+GST (For 6 Months)View PlansPremium account gives you:Unlimited access to Live Law Archives, Weekly/Monthly Digest, Exclusive Notifications, Comments.Reading experience of Ad Free Version, Petition Copies, Judgement/Order Copies.Subscribe NowAlready a subscriber?LoginThe Supreme Court Collegium has proposed to appoint Justice Manish Choudhury, Additional Judge of Gauhati High Court, as a Permanent Judge of that High Court. Justice Choudhury enrolled with the Bar Council of Assam in 1999 after obtaining his LL.B. Degree from the Gauhati University. He practiced mainly in the Principal Seat as well as in the Aizawl Bench, Itanagar Bench and Kohima Bench of the Gauhati High Court. He was Standing Counsel of the Directorate of Land Records, Assam from 2009 to 2016 and Senior Standing Counsel, Higher Education Department, Assam during 2014 to 2016. He was retainer counsel of a number of organizations, companies and PSUs. He was appointed as a Member, State Law Commission, Assam in June 2015 and was designated as Senior Advocate by the Gauhati High Court in April 2017. He was elevated to the Bench as an Additional Judge of the Gauhati High Court on January 18, 2019. Recently, the Collegium also proposed to make Justices Sanjay Kumar Medhi and Justice Nani Tagia permanent Judges. Click Here To Download Resolution Read Resolution Next Storylast_img read more