Beiró House / Proyecto C

first_img Houses “COPY” Architects: Proyecto C Year Completion year of this architecture project Argentina CopyHouses•Florida, Argentina CopyAbout this officeProyecto COfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesFloridaArgentinaPublished on October 20, 2014Cite: “Beiró House / Proyecto C” [Casa Beiró / Proyecto C] 20 Oct 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Save this picture!© Gustavo Sosa PinillaThe third courtyard with an “L” shape is the main expansion of the house, taking advantage of the exits of the living-dining room, and the barbecue.Save this picture!© Gustavo Sosa PinillaProject gallerySee allShow lessSalle Polyvalente de Plumergat / Studio 02Selected ProjectsOSPA Wins Competition to Design Brazilian Sports Campus in CanoasAwarded Competition Share “COPY” ArchDaily Beiró House / Proyecto CSave this projectSaveBeiró House / Proyecto C Beiró House / Proyecto C Photographs:  Gustavo Sosa PinillaSite Supervision:Arq. Natalia Laura CavalieriStructures Consultant:Ing. Pedro GeaProject Architects:Arq. Sebastián Cseh, Arq. Juan Cruz CataniaProject Team:Arq. Romina Rissetto, Arq. Lucas Mc Lean, D.I. Pablo BontempoCity:FloridaCountry:ArgentinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Gustavo Sosa PinillaText description provided by the architects. In a typical site 8.66m x 38m, the challenge was to design a home with an extensive program of needs on only two floors. The client is a couple with two grown children (occasional visitors) and one teenager.Save this picture!© Gustavo Sosa PinillaThe house proposes through a succession of courtyards and a concrete structure, the view of a promenade with different nuances. Pedestrian and vehicular access is through an esplanade which is continuous and which shares the level with the living-dining room.Save this picture!PlanThe first courtyard appears as a buffer space between the space for cars and the living room. Through a double height concrete pergola, it allows the entry of a screened light. The living-dining room gains space at its ends through double height frames and voids connecting it to the play-room.Save this picture!© Gustavo Sosa PinillaThe concrete partition that runs through the house (from the sidewalk to the main suite) is responsible for organizing the spaces in plan and section, dividing the lot into a strip of 3.20m containing the smaller rooms on one side and a strip of 5m with the social spaces.Save this picture!SectionThe second courtyard is in charge of coordinating the vertical circulation, the spa (room with sauna, jacuzzi and shower) and the bathroom of the main suite. One side is the party wall clad in stone that gets into the adjacent rooms (bathroom, kitchen, spa and suite bathroom). The concrete pergola reinforces that continuity, entering the spa to give daylight to the space. Photographs 2014 Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/556905/beiro-house-proyecto-c Clipboard Save this picture!© Gustavo Sosa Pinilla+ 18 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/556905/beiro-house-proyecto-c Clipboardlast_img read more