4 Views / AR Design Studio

first_imgCopyAbout this officeAR Design StudioOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWinchesterHousesUnited KingdomPublished on March 03, 2014Cite: “4 Views / AR Design Studio” 03 Mar 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 4 Views / AR Design StudioSave this projectSave4 Views / AR Design Studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/481495/4-views-ar-design-studio Clipboard 2013 United Kingdom “COPY” Year:  2013 Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/481495/4-views-ar-design-studio Clipboard Save this picture!Courtesy of AR Design Studio+ 22 Sharecenter_img Year:  ArchDaily Projects Architects: AR Design Studio Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Winchester, United Kingdom Photographs:  Courtesy of AR Design StudioSave this picture!Courtesy of AR Design Studio Save this picture!Courtesy of AR Design StudioSituated in a prominent location overlooking the city of Winchester and its beautiful surrounding countryside stands Four Views. This striking upside-down build contrasts with its conventional neighbours, displaying a flat overhanging roof, dark grey brick, cedar cladding and grey aluminium framed windows.Save this picture!First Floor PlanIn 2011, we were approached by a couple wishing to build a new house. They wanted a life experience to immerse themselves in, having recently lost a daughter; a project that would give them a positive focus and a fresh start for them and their family.Save this picture!Courtesy of AR Design StudioTaking responsibility for their brief very seriously, research into building a house that could help them move forward, heal and bring them happiness began. Through extensive research we found a wealth of information on the connection between good architecture and its positive effects on restoring health. We were given a ‘free hand’ with its design, around a wish for a garden within. Save this picture!Section AAThe conceptual drive behind his house was the principle of the 3 N’s: Nature, Natural light and Natural air.The form of the replacement house is defined by four interlocking boxes, the negative space at their centre forms a ‘Zen’ garden, with a single olive tree at its heart. This simple layout became the foundation on which the principles of the 3N’s could be built, allowing them to be incorporated into all aspects of the design.Save this picture!Courtesy of AR Design StudioA connection to nature has long been believed as good for one’s body and soul. This house connects with nature through three stunning, far reaching views of the South Downs. The long views inspiring the couple to look forward to the future, the courtyard giving space for inward private and reflective times. Subsequently, the house has become known as 4 Views.Save this picture!Ground Floor PlanThe extensive glazing to walls, roof lights and open central garden allow natural light to flood the upper floor, giving a generous feeling of space. The skylights create an enchanting backdrop to the interior, the spaces constantly alive with light and shadow from passing clouds, providing a stimulating continual connection to the elements. Large sliding panels of glass to the primary elevation and courtyard ensure natural ventilation and also a free flow of natural fresh air.Save this picture!Courtesy of AR Design StudioThe bedrooms and snug are intentionally darker, giving a cosier retreat downstairs. Views from here frame the garden, contrasting the extended views from the first floor and in turn emphasising the ground floor as a private retreat for the family. Save this picture!Courtesy of AR Design StudioThe courtyard, large balcony and huge covered patio are all designed to offer healthy outdoor living options regardless of weather. The materials and fittings are simple and natural to evoke and promote a sense of calm. The cedar cladding cocoons the house internally and externally, and the delicate scent from this creates a beautiful tranquil place to live in.Project gallerySee allShow lessDawnTown – Architecture Ideas Competition: Alternative MobilitiesArchitecture NewsWhy Do Architects Keep Struggling to Get By?Architecture News Share “COPY” 4 Views / AR Design Studio Houseslast_img read more